A Huawei gyártóra rájár a rúd

Az utóbbi időben a Google és a Microsoft is betett a Huaweinek, hiszen mindegyik megvonta tőle a saját rendszerének a támogatását. A Google megvonta az androidos liszenszet, a Microsoft pedig a Windows operációs rendszer használati jogát.

A Huawei gyártóra rájár a rúd

Nem jön több android frissítés a telefonokra

Most nagy bajban van a gyártó, hiszen a Huawei eszközöktől elveszik a Google szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Az eddig eladott és gyártott készülékeket elvileg ez a veszély nem fenyegeti, de az új készülékeken már nem lesz rajta a Google Play és az összes népszerű Google szolgáltatás. Maga az Android egy nyílt forráskódú, ingyenes operációs rendszer, de a Google licencdíjat kér a gyártóktól, hogy azok használhassák a szolgáltatásait a mobiljaikon. Sajnos mit sem ér a csúcstechnológia, ha nincsenek rajta az emberek által kedvelt alkalmazások. Az amerikai elnök nemzetbiztonsági okokra hivatkozva elnöki rendelet formájában nemzeti vészhelyzetet rendelt, aminek következtében tiltólistára került a Huawei. Ez azt jelenti, hogy az amerikai cégek nem adhatnak el alkatrészeket, komponenseket, hardvereket és szoftvereket a Huaweinek.

A számítógépes piacon is nagy lesz a kiesés

A Huawei által megfogadott üzleti tanácsok sokat lendítettek a cég népszerűségén. Nemrégiben jelentették be, hogy cég piacra dobta az új MateBook laptop szériát, amivel az Apple fölé szeretett volna kerülni. Ezek után már nem dobhat piacra több Windows operációs rendszert futtató eszközt a gyártó, hiszen azért, hogy a Microsoft is megfeleljen a Trump által hozott rendeletnek, nem biztosít további Windows liszenszeket a Huawei számára.

Természetesen már van terve a cégnek, és már kitalálták, mi fogja helyettesíteni a két rendszert az új készülékeken. A hírek szerint a Huawei saját operációs rendszert fejleszt, aminek a Hongmeng nevet adták. A kérdés az, hogy mennyire lesz ez a rendszer stabil, és a felhasználók hűségesek-e annyira a gyártóhoz, hogy kompromisszumokat kössenek, és megtanulják az új rendszer használatát.


Címkék: Informatika, Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-05-30
Programozás könyv
Kategóriák