A humor és a marketing

Sok marketing szakember szerint nagyon jó ötlet, ha egy cég vagy egy vállalkozás marketingjében megjelenik egy csipetnyi humor. Az emberek szeretik a viccelődést, és akár könnyebben is megjegyezhetik a reklám mondanivalóját. Az unalmas és sikertelen marketing kampányokat érdemes kicsit feldúsítani, de persze úgy, hogy az ne essen át a ló túlsó oldalára.

A humor és a marketing

Viccelődés a jó ízlés határain belül

Ami az online médiában elmegy, az nem biztos, hogy jól érvényesül a nyomtatott marketinges eszközökben, éppen ezért nagyon alaposan végig kell gondolni, milyen mértékig megy el a vállalati humor. El kell dönteni, mi legyen a marketinges kommunikáció üzenete, és azt is, hogy azt milyen médiumokban alkalmazzák majd. A humoros kampány lényege, hogy nem magát a terméket vagy a szolgáltatást kell megcélozni, hanem meg kell teremteni a személyiségjegyeket vagy azt a hangulatot, ami visszaadja a mondanivalóban rejlő finom humort.

Online kampányok előnyben

A viccek nagyon jól terjedhetnek a közösségi médiában, hiszen egy jópofa videó vagy kép hamar ráveszi az embereket a megosztásra, ezáltal a marketing kampány nagyobb sikereket fog elérni. A lényeg, hogy ne legyen bonyolult és hosszú. Törekedni kell a tömörségre, a humoros hatás elérésére. Kerülni kell a félreérthetőséget és az érzéketlen poénokat, és ami nagyon fontos, hogy ne legyen mindenhol erőltetve. Ha folyamatosan a viccelődés jön szembe egy adott cég termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban, akkor felmerülhet a kérdés, hogy valóban hiteles-e a marketing kommunikáció lényege? A humor remek taktika lehet az új fogyasztók elérésére, de hosszabb távon más eszközökkel tanácsos népszerűsíteni a márka megbízhatóságát.


Címkék: Online marketing, Viccek
Dátum: 2019-03-04
Programozás könyv
Kategóriák