A lakberendezők kedvenc bútorai

A kárpitosbútorok alapvetően meghatározzák egy helyiség hangulatát, kényelmét, funkcióit, legyen szó egy lakás hálószobájáról, egy igazgatói irodáról vagy egy óvodáról. Székek, fotelok, heverők, kanapék, lábzsámolyok - színük, mintájuk, anyaguk, formájuk ezerféle lehet. A lakberendezők mindig kiemelt figyelmet fordítanak a megtervezésükre, beszerzésükre, elkészíttetésükre.

A lakberendezők kedvenc bútorai

Szakértelmet követelő munka

A folyamatos használat, a napsugarak és a por fakító hatása olyan bútorszövetek kifejlesztését, gyártását, választását indokolja, amelyek ellenállóak a környezeti körülményeknek, strapabíróak, könnyen tisztíthatóak. A kárpitozás komoly szakmunka: már a szükséges anyagmennyiség meghatározása sem egyszerű számítás, figyelembe kell venni a mintázatot, a szövésirányt, az adott bútordarab mindenféle hajlatait, stb. A szabás, tűzés is szakértelmet, gyakorlatot kíván.

Mennyi szövet kell egy fotelhez?

Gondolnád első ránézésre, hogy egy egyszerű fotelhez 2-3 méter bútorszövet szükséges? Ha valami különlegesebb anyagot választasz, például bársonyt, posztót, akkor 10-15 ezer forintos méterenkénti anyagköltséggel kell számolnod. Ha bőrt választasz, akkor még többel.

A kárpitozásban mind a mai napig nagy szerepe van a kézi munkának, az emberi ügyességnek, hiába van jóval többféle segédeszköze, szerszámgépe egy mai mesternek, mint egy réginek. Ha régi bútorok felújításáról van szó, akkor a jó végeredményhez mindenképp kézi megmunkálás kell.

A jó minőségű kárpitosbútorok elég drágák, mert minőségi faanyagokból, részegységekből (pl. rugók), szövetekből készülnek, és meg kell fizetni az időigényes kézi mestermunka árát is. Cserébe viszont évtizedekig jól használható és szép bútordarabot kap a vevő.


Címkék: Megbízható szolgáltatás, Kárpitozás
Dátum: 2020-06-26
Programozás könyv
Kategóriák