Ezért fontosak a kimenő linkek

Amikor a linképítésre kerül a szó, akkor sokan a weboldalra mutató linkekre gondolnak, melyek egyfajta hídként vezetik át a felhasználókat az internet különböző pontjairól a honlapra. Ugyanakkor az úgy nevezett kimenő linkekről sem szabad megfeledkezni, melyek tulajdonképpen másik domain-re vagy aldomain-re mutató hivatkozások.

Ezért fontosak a kimenő linkek

Növelik a weboldal értékét

A kimenő linkek szerepe felett nem szabad szemet hunyni, már csak azért sem, mert a Google azokat az oldalakat tartja értékesnek, melyekről kifelé is mutatnak linkek. Viszont, mint, ahogy a bejövő linkek esetében, itt sem mindegy, hogy a hivatkozás milyen “értékű” weblapra mutat. Egyrészt érdemes olyan oldalakra mutató hivatkozásokat készíteni, melyek témában kapcsolódnak, másrészt pedig arra is oda kell figyelni, hogy azok kellőképpen népszerűek legyenek a keresőmotor számára, és lehetőleg jó helyen szerepeljenek a keresési rangsorokban.

Támogatják a linkhálózat kiépítését

A linképítés során nagyon fontos, hogy a linkek szerepe tisztázásra kerüljön, függetlenül attól, hogy bejövő linkekről vagy pedig kimenő linkekről van-e szó, azok ugyanis nagymértékben meg tudják határozni a keresőoptimalizálás sikerességét, hatékonyságát. A megértéshez érdemes tisztában lenni azzal, hogy a Google speciális kereső robotokkal térképezi fel az interneten létrehozott weboldalakat, mégpedig úgy, hogy azokkal követi a linkek útját ezzel létrehozva egy teljes linkhálózatot. Ha egy weboldalról nem mutatnak kifelé linkek, akkor azok legfeljebb csak egyoldalúan kapcsolódnak a rendszerhez, amit a kereső robotok is azonnal észrevesznek. Mivel nem tudnak linkeken keresztül átjutni más oldalakra, ezért megszakad az útvonaluk, emiatt pedig kevésbé fogják értékesnek minősíteni a weblapot.


Címkék: Megbízható szolgáltatás, Linképítés
Dátum: 2019-08-23
Programozás könyv
Kategóriák