Forgalomnövelés email marketinggel?

Rengeteg írást és véleményt lehet olvasni az interneten arról, hogy az email marketing kora lejárt, és hogy már nem olyan hatékony, mint régen. Az emberek többsége immunis rá, és kevés a feliratkozó. Tény, hogy csökken a népszerűsége, de az nem igaz, hogy nincs semmi ereje. Ha egy vállalkozás ügyesen használja ezt a marketing elemet, akkor hatalmas sikere lehet.

Forgalomnövelés email marketinggel?

A hírlevelezés nem könnyű dolog, de jól kell csinálni

Ha valaki felépíti a marketing tervét, akkor nagy hibát követ el, ha csak egy csatornát használ a sok közül. Egy vállalkozás számára a legelején nem lehet tudni, hogy melyik eszköz lesz a legjobb megoldás, hiszen van, akinek az egyik, és van, akinek a másik válik be. A hírlevelezés az egyik legolcsóbb marketing eszköz, hiszen csak fel kell iratkozniuk az érdeklődőknek a weboldalon, a többi pedig már a marketingesek feladata. A folyamatosan megújuló rendszerek és technikák által ez a megoldás igenis elég sok lehetőséget tartogat még a marketing piacon. A forgalomnövelés ezen eszköze nem elavult, csak jól kell csinálni.

A figyelemfelkeltés itt is nagyon fontos, és igazából nem sok lehetőség van erre egy email marketing során. Amit a felhasználók elsőnek elolvasnak, az a tárgy. Ezen bukik vagy áll az egész. Ha a tárgy figyelemfelkeltő, és nincs ellentmondásban a hírlevél többi részével, akkor van esély arra, hogy az olvasó végigolvassa a levelet. Ha a tárgy nem megfelelő, akkor nagy valószínűséggel a kukában landol a levél anélkül, hogy bárki elolvasná azt. Kutatások szerint a tárgy hossza ne legyen több 40 karakternél, hiszen az emberek nem szeretnek sokat olvasni. A hosszú címek nem férnek ki a mobil eszközökön, és sok esetben eléggé spam ízük is van.

Ha a tárgy átment a szitán, akkor a hírlevél első mondata, vagy mondatai a legfontosabbak. Ha itt elveszíti az érdeklődést az olvasó, akkor szintén a kukában landol a levél, és nem fogja végigolvasni. Az első két mondatban érdemes sürgetni egy kicsit az olvasót, hogy olyan levelet olvas, ami korlátozott ideig érvényes csak, de közben röviden összefoglalja a hírlevél teljes tartalmát is. Az már csak külön plusz pont, ha képes hatni az érzelmekre is.


Címkék: Online marketing, Forgalomnövelés
Dátum: 2019-05-18
Programozás könyv
Kategóriák