Hogyan zajlik egy kárbejelentés?

Nem csak baleset esetén keletkezhet kár egy autónál, hiszen elegendő. ha megsérül a fényezés, vagy nekicsapódik egy kavics a szélvédőnek, és máris szervizbe kell vinni az autót. Nem minden esetben kell ezt saját zsebből fizetni, hiszen ha valaki rendelkezik a megfelelő biztosítással, akkor visszatérítik neki.

Hogyan zajlik egy kárbejelentés?

Igen, de ez önmagában kevés, hiszen a kárügyintézésnek is megvan a maga menete, a szükséges dokumentumok és számlák, amik hiányában a biztosító nem fog fizetni. Olyan csapat kell ilyenkor, aki nemcsak az ügyintézésben, hanem az esetlegesen felmerülő javításokban is szakszerűen tud segíteni.

Melyik biztosító az illetékes?

Ha a káreset megtörtént, akkor annak a félnek, aki állja a költségeket, be kell jelentenie a saját biztosítótársaságánál a pontos káresetet. A megfelelő biztosító kiválasztása több módon lehetséges:

  • saját hibás kár esetén az a biztosító a megfelelő, ahol a Casco biztosítás meg lett kötve.
  • a más által okozott kár esetén az a biztosító az illetékes, ahol a károkozó kötelező biztosítását kezelik.
  • ha a baleset okozójának nincs érvényes biztosítása, akkor a MABISZ-t kell felkeresni.

A gépjármű kárrendezés hatékony intézéséhez minden biztosító társaság rendelkezik saját kárbejelentő adatlappal, amelyen keresztül be kell jelenteni a káresemény minden körülményét. Kiemelten fontos, hogy minden személyes adat is rögzítve legyen a dokumentumon, legyen szó a károsultról vagy a károkozóról egyaránt.

Az Elastic-Car Kft. csapata nagyon jártas az ilyen ügyek intézésében. Érdemes felkeresni őket, hiszen mindent elintéznek az ügyfelek helyett. A javítás ideje alatt csere autót biztosítanak, és teljes körűen menedzselik az ügyintézés folyamatát a biztosítókkal. Az ügyfélnek nincs más dolga, csak le kell adnia az autóját, és pontosan le kell írnia a káresemény részleteit. Innentől kezdve csak várnia kell türelmesen, amíg minden megoldódik.


Címkék: Megbízható szolgáltatás, Gépjármű kárrendezés
Dátum: 2019-04-08
Programozás könyv
Kategóriák