Matatótáblák kicsiknek és nagyobbaknak

Ötlet, fantázia, némi kézügyesség és már kész is egy igazi, házi matatófal, ami majd a baba kreativitását fejleszti, de amíg elkészül, addig anyukáét-apukáét is. Szinte fillérekből összerakható, ügyesen összeszedve az otthoni lim-lomokat. A babák pedig sokáig elmatatnak egy jól sikerült darabbal, miközben lendületesen fejlődnek a finommotorikus funkciók a kezecskéjükben.

Matatótáblák kicsiknek és nagyobbaknak

Sokféle tárgyból készíthető

Az a jó, ha sokféle megtapogatni, kinyitni, bekapcsolni, nyomogatni, megpörgetni, megcsavarni való van a táblán, sőt, a legjobb, ha ezeket időnként cserélni is lehet, hogy mindig legyen újdonság a baba számára. A kicsik így megismerhetik a különböző anyagok - fém, fa, textil - tapintását, hőmérsékletét, színeit, felfedezhetik, hogy mit hogyan lehet működésbe hozni, megmozdítani, fejlődhet a szem-kéz koordinációjuk, a megfigyelőképességük. Ha kellőképpen csörög-zörög is egy-két alkotóelem, az külön öröm.

Webáruházban is értékesíthető

Akinek kedve és fantáziája van az ilyesmik gyártásához, üzletet is csinálhat belőle, az efféle egyedi kézműves termékek eladása manapság könnyű, például webáruházakon keresztül. A matatótáblán lévő dolgok meghatározzák, hogy milyen életkorú kisgyereknek ajánlott a használata, erre elsősorban a szülőnek kell ügyelnie. Van-e már elegendő erő a kis ujjacskákban a táblára szerelt izgalmas zár húzogatásához? Meg tudja-e már ügyesen fogni a láncon lógó kis gömböcskéket? Tud-e már bánni a kicsi például a csipeszekkel? A legkisebbek számára csak a nagyon biztonságos, éles sarkok nélküli, könnyen tapogatható, könnyen tisztítható tárgyakat szabad elhelyezni egy ilyen játékon, míg a nagyobbak már inkább a bonyolultabb, macerásabb, titkokat rejtő elemeket kedvelik.


Címkék: Szórakozás, Kézműves termékek eladása
Dátum: 2020-05-05
Programozás könyv
Kategóriák