Megbízható magyar linkkatalógus

A linkkatalógusokat több néven is ismerik, van, aki linkgyűjteménynek, van, aki katalógusnak, de vannak, akik szimplán csak linkkatalógusnak hívják. A lényeg mindegyik esetén ugyanaz: összegyűjtsék egy adott terület weblapjainak hivatkozásait, ezáltal a felhasználóknak könnyebb utat biztosítva a keresett információ vagy szolgáltatás megtalálásához.

Megbízható magyar linkkatalógus

A linkkatalógusok története

Amikor ezek az oldalak kialakultak, még nem volt ennyire elterjedt az internet, mint napjainkban. Sokkal kevesebb weboldal is működött, amiket könnyebb volt rendszerezni és egy oldalra összegyűjteni. Biztosan sokan emlékeznek a lap.hu weboldalakra, amelyből rengeteg variáció készült. A linkkatalógus mint fogalom ezekről a lapokról kapta a nevét, hiszen itt valóban tematizálva voltak az egyes weboldalak, akár egy telefonkönyvben vagy valamilyen papír alapú katalógusban. Ebben az időben még kevesebb igénytelen tartalom volt az interneten, valóban jó szolgálatot tettek ezek a linkgyűjtő weboldalak. Idővel egyre több magánszemélynek, cégnek, vállalkozásnak lett weboldala, és fontos lett, hogy ki jelenik meg a szintén ebben az időszakban megjelenő Google találati oldalán. A keresőmotor nagy figyelmet fordított már abban az időben is az egyes weblapok ajánlásaira, vagyis a rájuk mutató linkek számára.

Sokan hamar rájöttek, hogy könnyebben befolyásolható a találati lista a linkkatalógusokban elhelyezett linkek segítségével. Ebben az időben nagyon megnőtt a linktárak száma, és nem a minőségi tartalom volt a fontos, hanem a fizetett linkek megjelenítése. A Google hamar megelégelte ezt, és csökkentette a linkkatalógusok erejét, hogy ne lehessen visszaélni ezzel a módszerrel.

A linképítést szakemberek végezzék

Sajnos nem mindegy, ki épít linket, hova és milyen domainre. Megvannak azok a szabályok, amiket be kell tartani, különben a Google komoly büntetéssel is sújthatja a szabálytalan linképítéssel linkelt weboldalakat. Fontos, hogy az ilyen munkát minden esetben szakember végezze, aki rendelkezik kellő tapasztalattal és referenciával ezen a területen. A linkem.hu szakemberei jó minőségű linkeket építenek, koros domainekre és megbízható kiszolgálást biztosító szerverekkel. Minden link mellé egy egyedi 2000 karakteres szöveget is írnak, amivel biztosítva van a releváns szövegkörnyezet, és az egyedi linképítés is.


Címkék: Online marketing, Linkkatalógus
Dátum: 2019-02-14
Programozás könyv
Kategóriák