Megbízhatóbbak a hazai vállalkozások?

A Bisnode legfrissebb kimutatásai szerint Magyarországon javult a határidőre kifizetett számlák aránya 2018-ban. Kevesebb a késedelmes fizetés, és szemmel láthatóan javultak a kifizetési arányok. Ez nagyon jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a hazai vállalkozások megbecsülik egymást, és elismerik az elvégzett munka értékét a számlák időben történő kifizetésével.

Megbízhatóbbak a hazai vállalkozások?

Határidőre fizetett számlák

A statisztikai adatok szerint a kiállított számlák 72%-át időben fizették ki, a hatvan napnál későbbi fizetés 3,77 százalékkal kevesebb alkalommal fordult elő, míg a 90 napnál későbbi fizetés pedig kevesebb mint 1 százalék alatt maradt. A reelweb.net szerkesztői szerint ez valóban érezhető, hiszen 2018-ban alig volt olyan számla, amit nem időben fizettek ki nekik. Az üzleti hírportál rengeteg céggel és vállalkozással áll kapcsolatban naponta, és számukra is pozitív a fizetési morál javulása. Igaz, a cégek száma drasztikusan csökken hazánkban, ennek ellenére a megmaradt vállalatok stabilnak és fizetőképesnek bizonyulnak.

A legnagyobb fizetési kedv Csongrád és Komárom-Esztergom megyében, míg a késéssel kifizetett számlák száma Zala megyében volt a legmagasabb, derült ki a Bisnode weboldalán közzétett adatokból. Összességében jók ezek a számok, hiszen 2017-hez képest mindenképp nagy előrelépés történt. Az emberek rájöttek arra, hogy ha megbízható partnereket szeretnének, akkor cserébe nekik is megbízhatónak kell lenniük, és a kiállított számlákat időben rendezniük kell. Ez alapfeltétele annak, hogy a szolgáltató cég továbbra is magabiztosan tudjon üzemelni, hiszen mindenki pénzből él, mindenkinek vannak havi fix költségei, amit időben rendezni kell.


Címkék: Üzleti világ, Üzleti hírportál
Dátum: 2019-02-08
Programozás könyv
Kategóriák