Milyen elvárások vannak egy céggel kapcsolatban?

Nagyon fontos kérdés a hírportálokon, hogy mit kell tenni ahhoz egy vezetőnek, hogy a cége jó minősítést kapjon egy értékelés során. A Bisnode egy nagyon elismert és rangos minősítés, és szerencsére a honlapjukon kiderül, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki jó pontszámot érjen el.

Négy fontos dolgot vizsgálnak

Amikor két cég kapcsolatba kerül egymással, és komoly üzleti értéke van a dolognak, akkor mindenképp leinformálja egyik a másikat. Ez a folyamat természetes, hiszen jó tudni, kivel kerül kapcsolatba az ember, főleg ha hosszú távú szerződésről van szó. A kölcsönös bizalom fontos, ami nélkül nem lehet hosszú távú üzleti kapcsolatokat létesíteni. Viszont a bizalmatlankodás már rögtön a legelején alááshatja az egész megállapodást. Sok üzleti hírportál foglalkozik ezzel a kérdéssel, most mi is megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb nyomozási szempontokat.

 • Demográfiai adatok
  Érdemes lehet utánanézni, milyen alkalmazottakkal dolgozik a cég, és hány éve van jelen a szakmában. Nem érdemes a cég teljes történetét áttekinteni, elegendő az elmúlt pár évet, hiszen ma már nagyon gyakoriak a cégvásárlások, és a múltban lévő adatok félrevezethetik az értékelést.
 • Pénzügyi adatok
  Sokan nézik a cég likviditási rátáját, nyereségességét, ami utal az elmúlt évek munkájára és a szolgáltatási minőségre is. A legfontosabb azt mérlegelni, hogy felmerülhet-e az a lehetőség, hogy a cég az együttműködés ideje alatt csődöt jelent.
 • Negatív események
  Mindenki hibázhat, egy-két negatív dolog nem a világ vége, de ha rendszeresen tapasztalhatóak munkaügyi bírságok, adósságok, NAV eljárások, az biztosan elárul valamit a leendő üzleti partnerről.
 • Fizetési hajlandóság
  A mondás is úgy tartja, hogy a jó barátság lényege a pontos elszámolás. Ha az elmúlt időszakban volt jó pár késedelmes vagy elmaradt kifizetése az adott cégnek, akkor az szintén aggodalomra ad okot.

Üzleti világ, Hírportál
2019-03-06