Milyen elvárások vannak egy céggel kapcsolatban?

Nagyon fontos kérdés a hírportálokon, hogy mit kell tenni ahhoz egy vezetőnek, hogy a cége jó minősítést kapjon egy értékelés során. A Bisnode egy nagyon elismert és rangos minősítés, és szerencsére a honlapjukon kiderül, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki jó pontszámot érjen el.

Milyen elvárások vannak egy céggel kapcsolatban?

Négy fontos dolgot vizsgálnak

Amikor két cég kapcsolatba kerül egymással, és komoly üzleti értéke van a dolognak, akkor mindenképp leinformálja egyik a másikat. Ez a folyamat természetes, hiszen jó tudni, kivel kerül kapcsolatba az ember, főleg ha hosszú távú szerződésről van szó. A kölcsönös bizalom fontos, ami nélkül nem lehet hosszú távú üzleti kapcsolatokat létesíteni. Viszont a bizalmatlankodás már rögtön a legelején alááshatja az egész megállapodást. Sok üzleti hírportál foglalkozik ezzel a kérdéssel, most mi is megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb nyomozási szempontokat.

 • Demográfiai adatok
  Érdemes lehet utánanézni, milyen alkalmazottakkal dolgozik a cég, és hány éve van jelen a szakmában. Nem érdemes a cég teljes történetét áttekinteni, elegendő az elmúlt pár évet, hiszen ma már nagyon gyakoriak a cégvásárlások, és a múltban lévő adatok félrevezethetik az értékelést.
 • Pénzügyi adatok
  Sokan nézik a cég likviditási rátáját, nyereségességét, ami utal az elmúlt évek munkájára és a szolgáltatási minőségre is. A legfontosabb azt mérlegelni, hogy felmerülhet-e az a lehetőség, hogy a cég az együttműködés ideje alatt csődöt jelent.
 • Negatív események
  Mindenki hibázhat, egy-két negatív dolog nem a világ vége, de ha rendszeresen tapasztalhatóak munkaügyi bírságok, adósságok, NAV eljárások, az biztosan elárul valamit a leendő üzleti partnerről.
 • Fizetési hajlandóság
  A mondás is úgy tartja, hogy a jó barátság lényege a pontos elszámolás. Ha az elmúlt időszakban volt jó pár késedelmes vagy elmaradt kifizetése az adott cégnek, akkor az szintén aggodalomra ad okot.

Címkék: Üzleti világ, Hírportál
Dátum: 2019-03-06
Programozás könyv
Kategóriák