Nélkülözhetetlen marketing eszközök

A weboldal létrehozásával nagy lépést tehet a vállalkozó afelé, hogy elérje azokat a vevőket, illetve ügyfeleket, akik pont azt keresik, amit nyújtani tud számukra. Az internet azonban nap mint nap egyre több honlappal gazdagodik, melyeknek az üzemeltetői, tulajdonosai pont ugyanazt akarják, mint a többiek: látogatottságot, és ennek eredményeképpen bevételnövekedést.

Nélkülözhetetlen marketing eszközök

Keresőoptimalizálás és tartalommarketing

A SEO napjainkra egy rendkívül komplex szakterületté vált, aminek alkalmazása elkerülhetetlen ahhoz, hogy megnőjön a látogatószám a weboldalon. A keresőoptimalizálási technikák segítenek, hogy a honlap előrébb kerüljön a Google találati listájában, és ott stabilan meg tudja őrizni a pozícióját akár hosszú hónapokra, évekre. Az egyik részterülete a tartalommarketing, ami szintén a legfontosabb online marketing eszközök sorát gazdagítja.

Közösségi oldalak – Facebook, Instagram

Bár a Google algoritmusait senki sem ismeri teljes mértékben, de az kiderült, hogy egyre nagyobb jelentősége van az aktív közösségi jelenlétnek. Ez azt jelenti, hogy a weboldalak rangsorolásakor a keresőmotor azt is figyelembe veszi, hogy az adott honlap átlagosan hány lájkot, illetve megosztást kap. A Facebook és az Instagram lehetőséget kínál a hirdetések létrehozására, ami szintén nagy lendületet adhat a vállalkozás online marketingtevékenységének.

Videós tartalommarketing – Youtube

Az online marketing eszközök sorában a Youtube is egyre nagyobb jelentőséget kap. A videós tartalmak megtörik a szöveggel és képekkel ellátott hirdetések monotonitását, ami egyértelműen kedvez a weboldal látogatottságának. A videók láttán a felhasználók sokkal több információt szerezhetnek az adott termékről, szolgáltatásról, ami elősegíti a bizalomépítést a vállalkozó részéről.


Címkék: Online marketing, Online marketing eszközök
Dátum: 2019-06-04
Programozás könyv
Kategóriák