Programozás könyv a gyakorláshoz

A programozás oktatáshoz nélkülözhetetlen egy jó példatár használata. Ha a diákok lelkesen figyelnek, jegyzetelnek órán és az elméleti szakirodalmat is átolvassák, attól még nem fogják tudni megoldani a programozás feladatokat, főleg a bonyolultabbakat nem, amik még az egyetemistákon is ki tud fogni. A tanulás egyik legfontosabb része a feladatok alapos begyakorlása és a feladatmegoldási rutin megszerzése.

Programozás könyv a gyakorláshoz

Kiknek érdemes használnia?

A Programozz Te is mesterfokon című gyakorlati programozás könyv használata mindenkinek ajánlott, aki meg szeretne tanulni programozni. Függetlenül attól, hogy valaki középiskolás, egyetemista vagy pályaváltást tervező fiatal felnőtt, a példatárban található feladatok gyakorlása mindenkinek a hasznára válik. Még az sem számít, hogy valaki kezdő, újrakezdő vagy haladó szinten áll-e, hiszen a példák eltérő nehézségűek. A feladatgyűjtemény használatával még azok is sokat tanulhatnak, akik egy programnyelven már tudnak programozni. A tanulni, fejlődni vágyók mellett a példatár a tanárok számára is jó választás, akik kreatív példákon keresztül szeretnék tanítani a diákjaikat.

Milyen célból készült?

A szerző mérnökinformatikusként végzett, majd pedig programozásoktatással kezdett foglalkozni. Egyetemista kora óta minden nap tanít olyan diákokat vagy felnőtteket,
akiknek egyedül nem megy a programozás vagy a sok kudarc miatt már teljesen feladták. A programozás könyvét elsősorban azzal a céllal készítette, hogy segítséget nyújtson a tanulni vágyóknak függetlenül attól, hogy nála tanulnak-e vagy sem. A feladatgyűjtemény hiánypótló segédlet, ugyanis kevés olyan programozási tankönyv vagy feladatgyűjtemény létezik, amely irányítottan teszi lehetővé az egyes programnyelvek eszközkészleteinek alapos elsajátítását.


Címkék: Informatika, Programozás könyv
Dátum: 2020-10-19
Programozás könyv
Kategóriák