Sikeres karrierépítés a munkahelyen

Ha már tisztában vagyunk azzal, hogy melyik pályán tudunk a leginkább érvényesülni, akkor nem nehéz olyan munkahelyet találni, ahol a megfelelő pozícióban dolgozhatunk. Az előrelépés érdekében azonban nem árt odafigyelni néhány dologra.

Sikeres karrierépítés a munkahelyen

A visszajelzésekből sokat lehet tanulni

A sikeres karrier nem valósulhat meg a folyamatos fejlődés nélkül. Éppen ezért fontos, hogy mindig tisztában legyünk azzal, ha valamit jól vagy épp rosszul csinálunk. Erről pedig ki mástól kaphatunk visszacsatolást, mint a közvetlen főnököktől. Mivel az előléptetés elsősorban az ő véleményüktől, meglátásaiktól függ, ezért nem árt időnként rákérdezni, milyen területen érdemes fejlődnünk a ranglétrán való feljebb jutás érdekében.

Tanulási lehetőségek munkaidőn kívül is

A munkahelyen rendszerint korlátozottak a tanulási lehetőségek, hiszen a vezetőségtől függ, mennyi időt, energiát és pénzt fordítanak a munkavállalók oktatására. A sikeres karrier azonban megköveteli a folyamatos képzéseken, tanfolyamokon való részvételt. Napjainkban már autodidakta módon is rendkívül gyorsan és hatékonyan el lehet sajátítani bizonyos ismereteket, képességeket, de természetesen az OKJ rendszerű képzések és a levelező oktatások széles repertoárja is a tanulni vágyók rendelkezésére áll.

Bátorság nélkül nincs sikerélmény

A bátorság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a karrierünknek lendületet adjunk. Az előléptetés nem fog az ölünkbe pottyanni, ha csendesen várunk a megfelelő pillanatra, ami talán sosem jön el. Ha nem jelezzük az igényünket a feletteseink felé, akkor könnyen meglehet, hogy valaki mást választanak a hőn áhított pozícióra. Ha pedig nincs lehetőség a továbblépésre, akkor érdemes körülnézni, milyen lehetőségek vannak más cégeknél, amelyek összeegyeztethetők a saját céljainkkal, elvárásainkkal.


Címkék: Üzleti világ, Sikeres karrier
Dátum: 2019-06-09
Programozás könyv
Kategóriák