Webáruház elemzés és konverzió növelés

Minden webáruház tulajdonos számára fontos, hogy magas legyen a konverzió, azaz az oldalra érkező látogatók és a vásárlók aránya. Egy jó webáruház magas konverzióval dolgozik, könnyen ráveszi a vásárlókat egy adott termék megvásárlására, hiszen informatív, könnyen kezelhető és biztonságosan üzemel.

Webáruház elemzés és konverzió növelés

Érezhető, ha porszem van a gépezetben

Sokak szerint jól működik a webáruházuk, pedig attól, hogy valami működik, még nem jeleneti azt, hogy jó is. Gyakori a menürendszerek bonyolultsága, ami megnehezíti a tájékozódást az áruházban. Ugyanez fokozottan igaz mobilon, hiszen a nagy menürendszerek reszponzív nézeten sokkal kezelhetetlenebbek. A felhasználói élmény nagyon fontos, hiszen a frusztráltság nem vezet gyümölcsöző kapcsolathoz a weblap és a vásárló között.

Fontos a jó kommunikáció, ami azt jelenti, hogy folyamatosan fogja a webáruház a vásárló kezét és irányítja a weboldalon még akkor is, ha az valamit rosszul csinál. Fontos a hibaüzenetek hangvétele és részletessége is, hiszen ezzel is törődünk a bajba került felhasználókon. Egy alapos webáruház elemzés során az ilyen apróságnak tűnő dolgok is napfényre kerülnek, és a tulajdonos eldöntheti, hogy mit tesz a javítás érdekében.

Ma még különösen fontos a weboldal sebessége is, hiszen a rohanó világban senki nem szeret várakozni, és főleg nem egy webáruház kezelése közben. Legyen szó telefonról vagy laptopokról, az emberek többsége türelmetlen, és inkább megnyit egy másik webáruházat, minthogy keresgessen és megtanuljon kiigazodni egy kaotikus rendszeren. Ha máshol ugyanazt megtalálja 2 perc alatt, akkor az ár sem befolyásoló tényező. Hiába drágább egy termék, ott fogja megvásárolni, ahol könnyen megtalálja, amit keres. Éppen ezért nem szabad semmit a véletlenre bízni, törekedni kell az elemzés során felfedett hibák maximális javítására, amivel nemcsak a konverzió növelhető, hanem a felhasználói élmény is, ami magával vonzza a keresőoldalak jobb helyezéseit is.


Címkék: Online marketing, Webáruház elemzés
Dátum: 2019-05-13
Programozás könyv
Kategóriák